Vicky Roels (Victoria)

Geboren op 1 maart 1978 met een artistiek talent in mij maar met een  zakelijk en muzikaal leven voorafgaand, nu klaar om mijn talent niet langer te verbergen.

Uit het blogbericht van Lochristinaar.com https://www.lochristinaar.com/nieuws/kunstenaars-achter-glas-vicky-roels

"Ik ben helemaal klaar om mijn creativiteit de vrije loop te laten, mijn werken professioneel te laten inlijsten ze vervolgens te koop aanbieden. Kleur, vorm en compositie zijn belangrijke elementen voor mij om mijn gevoel uit te drukken. Als beginnend pastellist laat ik mij inspireren door de pracht van de natuur. Een accurate en perfecte weergave laat ik over aan hyperrealistische kunstenaars. Ik dien al voldoende realistisch te zijn in mijn job. In mijn hobby mag de intuïtie domineren. En nog dit: mijn werken dragen inmiddels de signatuur van Victoria, mijn pseudoniem, een echt nieuw begin dus!'

Op 5 september 2021 was ik één van de kunstenaars op de allereerste Kunstpromenade in Gent.

Uit het facebook bericht van Present in Gent
https://www.facebook.com/100063699484234/posts/241034141363234/?d=n
Een Toppertje!
De Kunstpromenade in Gent, op zondag 5 september 2021.
De exposanten, passanten, kalanten en de organisatoren, zo samen enthousiast én tevreden met dit nieuwe culturele initiatief.

Een tryout, georganiseerd door de Koninklijke Dekenij Dampoortstraat - Joremaaie., aan Portus Ganda. Zalig en heerlijk toeven was het daar aan de Rodetorenkaai. Men waande zich een beetje placedu Tertre, Montmartre.
Grote en kleinkunstenaars stonden zij aan zij met hun oeuvre. Men kon er genieten van schilderijen, kunstig smeedwerk, handgemaakte juwelen/kaarten etc. Hier en daar was zelfs een sneltekenaar aan het werk.
De link met zuiderse markten was snel gemaakt. Water - zon - flaneren - exposeren - causeren.

Restaurant Publiek zorgde voor een hapje en een drankje, met een Oester- en Champagnebar. En het publiek kon dit ferm waarderen.

Op mijn vraag aan de aanwezige Opperdeken Geert Maes of de Kunstpromenade een vaste waarde wordt.. antwoordde hij: ‘dit is alvast een grote mogelijkheid. Daarom deze tryout, kijkend en voelend of het aanslaat bij het publiek.”
Sofie Bracke (ook aanwezig), als schepen van markten en foren, ambulante handel, middenstand, detailhandel: “deze Kunstpromenade kan van grote betekenis worden voor de kunstenaars en het kunstminnend publiek. De gezellige ligging aan de Leie is op zich een plaatje (plaatsje) waard in het Gentse aanbod van markten en ambulante handel.”

Ik maakte al wandelend ook kennis met diverse kunstenaars en babbelde o.a. met Victoria Roels. Deze jonge kunstenares uit Lochristi had van kindsbeen de droom iets met kunst te doen. Tekenen was en is haar passie naast die andere ‘muziek’. Vooral de coronatijd heeft de doorslag gegeven om meer tijd te besteden aan het tekenen met pastelkrijt. Haar werken getuigen van liefde voor kleur en vormgeving, en stralen een zekere emotionele muzikaliteit uit. Fijn om te zien en tot rust te komen.
Na een ‘tot later’ ging ik verder en genoot op de kade, in de lommerte met een glaasje bubbels, van het va-et-vient en het weerzien van vele vrienden.

#opperdeken #kunstpromenade #gent #portusganda #geertmaes #art #kunst #VictoriaPastels

Fotografeur/flaneur/observateur
Nadine Van Parys